Hvordan de øvrige serierundene skal spilles, vil bli klart i etterkant av UEFAs styremøte 27. mai.

Første serierunde i Eliteserien 2020 spilles 16. juni etter at myndighetene tidligere denne måneden gjorde unntak for toppfotballen under forutsetning av at lag og spillere underlegges et strengt smittevernregime.

Koronasituasjon i samfunnet har vært førende på hvilke lag som settes opp mot hverandre i de 3 første serierundene. Det har vært en god dialog om spilleplanen mellom NFF, NTF og rettighetshaver Discovery i en særs krevende situasjon både for fotballen og hele samfunnet.

– Vi er takknemlig for den tilliten myndighetene har vist oss. Seriestart i Eliteserien er ikke viktig bare for toppklubbene selv, men hele norsk fotball. Kortreiste kamper – primært ved bruk av buss – har vært et avgjørende premiss for oppsettet av de første serierundene for å holde smitterisikoen på et lavest mulig nivå. Øvrige serierunder vil vi komme tilbake til etter UEFAs styremøte 27. mai. Forhåpentligvis får vi da flere avklaringer rundt kvalik til E-cup og internasjonale datoer for landslag. Det har igjen betydning for hvor mange ledige datoer vi har til å avvikle nasjonale turneringer, sier konkurransedirektør i Norges Fotballforbund, Nils Fisketjønn.   

– På selveste fotballens festdag, 16. mai, da stadionene alltid skulle vært fulle med festglade supportere presenteres tv-kamper. Det føles rart, men samtidig godt. For endelig kan vi se frem til seriestarten om en måned. Og forhåpentligvis kommer det flere avklaringer fremover- både fra norske myndigheter og UEFA – som gjør at vi får et mest mulig optimalt oppsett utover sommeren og høsten, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland. 

– Det er en glede endelig å kunne presentere sesongens første TV-kamper i det som blir en ekstremt etterlengtet sesongstart, med lokalderbyer over hele Norge. Det blir en sesong med en rekke utfordringer både for spillere, klubber og også oss bak TV-kameraene, men vi har god dialog med de involverte partene og gleder oss til å komme i gang. Vi skal fortsette å levere fotball til folket på alle plattformer, og gjøre vårt ytterste for å skape fotballfest i de tusen hjem, både på Dplay og linær-TV, i påvente av at publikum igjen også kan dra på stadion, sier fungerende sportsdirektør i Discovery, Morten Johannessen.

Alle kampene fra årets sesong kan ses på strømmetjenesten Dplay, eller på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Pluss-kanalene.

Eliteserien runde 1 til 3 

Runde 1 (16/17. juni)Dag/Kl.slettKanal
RosenborgKristiansundTirsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
OddSandefjordTirsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
VikingBodø/GlimtTirsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
HaugesundBrannOnsdag 2030Dplay/TVNorge
StabækMjøndalenTirsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
Sarpsborg 08VålerengaTirsdag 2030Dplay/Eurosport Norge
AalesundMoldeTirsdag 1800Dplay/TVNorge
StartStrømsgodsetOnsdag 1800Dplay/Eurosport Norge
Runde 2 (20/21. juni)Dag/Kl.slettKanal
MoldeRosenborgLørdag 2030Dplay/TVNorge
Bodø/GlimtHaugesundSøndag 1800Dplay/Eurosport Pluss
KristiansundAalesundLørdag 1800Dplay/Eurosport Norge
BrannVikingSøndag 2030Dplay/Eurosport Norge
VålerengaStabækSøndag 1800Dplay/Eurosport Pluss
StrømsgodsetOddSøndag 1800Dplay/Eurosport Pluss
MjøndalenSarpsborg 08Søndag 1800Dplay/Eurosport Pluss
SandefjordStartSøndag 1800Dplay/TVNorge
Runde 3 (24/25. juni)Dag/Kl.slettKanal
RosenborgBodø/GlimtTorsdag 2030Dplay/TVNorge
OddVålerengaOnsdag 2030Dplay/Eurosport Norge
VikingMjøndalenOnsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
HaugesundKristiansundOnsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
StabækSandefjordOnsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
Sarpsborg 08StrømsgodsetTorsdag 1800Dplay/Eurosport Norge
AalesundBrannOnsdag 1800Dplay/Eurosport Pluss
StartMoldeOnsdag 1800Dplay/TVNorge

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here